Měna:

Letní stopování velkých šupináčů

Letní stopování velkých šupináčů

Vzhledem k pracovnímu tempu minulých týdnů se David rozhodl vyrážet na svazovou lokalitu nedaleko jeho domova. Cíleně se chtěl věnovat stopování a lovu velkých šupináčů. Proto si pro samotný lov vybíral místa, kde se mu podařilo tyto plaché ryby zastihnout někdy v minulosti.

Ovšem přes veškerou snahu a přípravu lovných míst stále narážel na pouze na menší lysce, kteří mu cestu za vysněnými kapry notně komplikovali. Rozhodl se použít fenomenální boilies Food signal a novinku na příští rok – Krvavé peklo velikosti 24 a 30mm. Tato novinka z dílny kolínského šéfkuchaře zajistila několika trofejním Cassienským kaprům krátkodobý výlet nad vodní hladinu a David tomuto boilies vděčí za své nové osobní maximum.

Denně během několika hodin díky dipování nastražených kuliček dosáhl 5 – 8 záběrů. Velikost lovených ryb se pohybovala v rozmezí 8 – 12 kilogramů. Protože David k vodě vyrážel vždy sám, dokumentoval si tyto ryby pro pořádek jen prostřednictvím samospouště. Přestože svého cíle v podobě velkého šupináče prozatím nedosáhl, velmi kladně vnímal fakt, že se úspěšnost zdolaných ryb po záběru blížila 100 procentům.

Kapři tu brali v přetrvávajících vedrech opatrně, což mu potvrzovali i kamarádi, kteří na této vodě měli spoustu problémů rybu po záběru vůbec přivést do podběráku! Davidova montáž se skládala ze 125 gramového in-line olova Korda Square pear navázaném průběžně na 50lb fluocarbonu Carp´R´Us. Samotný návazec si uvázal ze šňůrky Arma Kord 50lb délky 45–50cm, zakončený háčkem Longshank vel. 8, doplněným o smršťovací hadičku a plastické olovo. Samotnému náhozu bylo nutné věnovat velkou pozornost, protože tento svérázný návazec měl tendence se při náhozu motat a to i po dopadu montáže do vody. Ve své taktice bude David pokračovat a věří, že se mu nakonec podaří přijít na kobylku plachým, šupinatým mohykánům.

Držíme palce Davide! Budeme se těšit na fotku vypaseného šupíka!

Nejoblíbenější

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál…

Diskuze

Zatím žádný příspěvek

Máte otázky k tomuto článku? Zeptejte se zde v diskuzi.

Zatím nikdo nepřišel do diskuze. Buďte .

Buďte s námi na

Cookies

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.